Rețete Culinare
sâmbătă, martie 18, 2023
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Melcișori de casă cu cremă de vanilie – Melcișori fragezi și aromați, moi și delicați

Melcișori de casă cu cremă de vanilie – Melcișori fragezi și aromați, moi și delicați

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 200 ml lapte cald
  • 1 lingură drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 90 g unt moale
  • 600 g făină

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru topping:

  • 1 gălbenuș amestecat cu 2 linguri de lapte
  • Fulgi de migdale după gust

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie, punem laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugăm ouăle bătute cu furculița, zahărul vanilat și cel tos, un praf de sare, amidonul și amestecăm foarte bine. Ne asigurăm că nu rămân cocoloașe, după care punem cratița pe foc și din momentul în care apar primele bule pe suprafața ei, fierbem crema timp de 1-2 minute, amestecând continuu.

După ce se îngroașă, transferăm crema într-un bol curat. Acoperim suprafața cremei cu folia alimentară și o lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Pentru aluat, turnăm laptele într-un bol mare. Adăugăm drojdia, zahărul vanilat și cel tos, ouăle și amestecăm bine. încorporăm și untul. Treptat adăugăm și făina cernută, amestecând inițial cu spatula după care frământând un aluat omogen, moale și nelipicios. Transferăm aluatul astfel obținut într-un bol curat. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.

După 1 oră, frământăm un pic aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl întindem într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Întindem uniform crema de vanilie pe blat și rulăm, începând de la o margine lungă.

Tăiem rulada obținută în bucăți groase de 1,5-2 cm. Transferăm melcișorii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi acoperim cu folie alimentară și îi lăsăm la dospit timp de 15-20 de minute.

Îi ungem cu gălbenuș amestecat cu 2 linguri de lapte și presărăm deasupra fulgi de migdale. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem melcișorii timp de 35-40 de minute, până devin aurii.

Îi lăsăm să se răcească un pic înainte de a-i servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ruladă Aperitiv cu piept de pui, bacon, ciupercuțe și cașcaval – Rețetă gustoasă și savuroasă
Noutăți

Ruladă Aperitiv cu piept de pui, bacon, ciupercuțe și cașcaval – Rețetă gustoasă și savuroasă

Ciupercuțe Aperitiv – Se prepară din 500g ciuperci champignon, 300-400g carne pui, 1 ceapă, 100g cașcaval, sare și verdețuri
Noutăți

Ciupercuțe Aperitiv – Se prepară din 500g ciuperci champignon, 300-400g carne pui, 1 ceapă, 100g cașcaval, sare și verdețuri

Cel mai bun aluat pentru cornulețe, tarte, pateuri, plăcinte și alte bunătăți – Aluat cu drojdie, foarte pufos și foarte aerat
Noutăți

Cel mai bun aluat pentru cornulețe, tarte, pateuri, plăcinte și alte bunătăți – Aluat cu drojdie, foarte pufos și foarte aerat

7 lucruri pe care trebuie să le știe orice băutor de cafea
Noutăți

7 lucruri pe care trebuie să le știe orice băutor de cafea

Semințele care hrănesc creierul, desfundă vasele de sânge și curăță colonul
Noutăți

Semințele care hrănesc creierul, desfundă vasele de sânge și curăță colonul

Remediu cu stafide – Curăță și detoxifică ficatul mai bine decât orice medicament
Noutăți

Remediu cu stafide – Curăță și detoxifică ficatul mai bine decât orice medicament

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Nimic mai mult, nimic mai bun – Plăcintă rapidă cu fructe
Noutăți

Nimic mai mult, nimic mai bun – Plăcintă rapidă cu fructe

Semințele care hrănesc creierul, desfundă vasele de sânge și curăță colonul
Noutăți

Semințele care hrănesc creierul, desfundă vasele de sânge și curăță colonul

Tortul Medovik fără coacere, gata în 20 minute – Să îl faceți la urmatoarea aniversare
Noutăți

Tortul Medovik fără coacere, gata în 20 minute – Să îl faceți la urmatoarea aniversare

Cel mai bun aluat pentru cornulețe, tarte, pateuri, plăcinte și alte bunătăți – Aluat cu drojdie, foarte pufos și foarte aerat
Noutăți

Cel mai bun aluat pentru cornulețe, tarte, pateuri, plăcinte și alte bunătăți – Aluat cu drojdie, foarte pufos și foarte aerat

Bunicii noștri tratau zeci de boli cu mălai – Leac pentru viață lungă – Lucruri neștiute despre mămăligă
Noutăți

Bunicii noștri tratau zeci de boli cu mălai – Leac pentru viață lungă – Lucruri neștiute despre mămăligă

Macrou cu lămâie în sos de roșii – Salvează rețeta pentru când se mănâncă pește
Noutăți

Macrou cu lămâie în sos de roșii – Salvează rețeta pentru când se mănâncă pește

  • Politica de confidențialitate

© Textele, imaginile și materialele video care alcătuiesc conținutul acestui site (și drepturile de autor ale acestora) aparțin deținătorului site-ului pe care vă aflați. Copierea și diseminarea lor pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

No Result
View All Result
  • Politica de confidențialitate

© Textele, imaginile și materialele video care alcătuiesc conținutul acestui site (și drepturile de autor ale acestora) aparțin deținătorului site-ului pe care vă aflați. Copierea și diseminarea lor pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).